EuroLux LINES

Kombi prevoz putnika Beograd – Sarajevo

Prevoz putnika luksuznim automobilima, kombi i mini van vozilima.

Iz Beograda za Sarajevo polazak u 15h svakog dana
Povratak iz Sarajeva za Beograd u 09h svakog dana

CENOVNIK BOSNA I HERCEGOVINA

Sarajevo

Beograd – Sarajevo

Jahorina

Beograd – Jahorina

Trebinje

Beograd – Trebinje

Mostar

Beograd – Mostar

Tuzla

Beograd – Tuzla

Neum

Beograd – Neum

Beograd - Sarajevo prevoz

Kombi prevoz putnika Beograd – Sarajevo. Svakodnevni polasci od Beograda do Sarajeva.

Kilometraža od Beograda do Sarajeva iznosi oko 300 km. Putujte za Sarajevo luksuznim kombi vozilima i automobilima. Vozila su do 8 putnika, maksimalno opremljena prema svim standardima.

Mostar nije samo most, Stari most. Mostar je mnogo više od toga, nudi mnoštvo lokacija koje su svaka za sebe posebne, nestvarne. Turisti često traže informacije šta da obižu za 24 sata u Mostaru.

Skoro da nikada nisu popunjeni svi smeštajni kapaciteti jer je fluktuacija turista brza i česta.Mnogi samo svrate u prolazu, zadrže se jedan dan, što nije dovoljno da se Mostar upozna. Mostar je dobio ime po čuvaru mostova koji su se zvali mostari. Najleše je Mostar posetiti leti i kada temperature idu i na preko 40 stepeni.

Ako želite da zaobiđete gužve najbolje je da dođete u 3 i 4. mesecu. Najposjećeniji je kujundžiluk – iz perioda osmanskog carstva – kog spajaju obale Neretve. U blizini mosta su stare ulice koje treba obići, mnogo restorana, Vodu iz česme slobodno smete da pijete. Ne preporučuemo kupanje u reci ako niste baš dobar plivač.

U razgledanje krenite od muzeja Hercegovine. On se nalazi i raspoređen je u 4 zgrade. Prva zgrada je odličan primer austro-ugarske gradnje. To je nekada bilo sveučilište koje je dobilo ime po vlasniku kuće Džemalu Bijediću.

Zatim treba obići i preostale tri zgrade. Čak ćete proći i kroz Titovu ulicu. Stari most je izgrađen u 16. veku prema naredbi turskog vladara sultana Sulejmana kako bi zamenio jedini, stari viseći gvozdeni most. Srušen je 1993. i obnovljen 2004. Od tada je na listi UNESCO-ve baštine.

Hamam muzej je jevrejsko kupatilo izgrađeno u 16. veku. Tu su dolazili svi bez obzira na klasu i opredjeljenje. Kriva ćuprija je replika Starog mosta. Onda, da bi došli do Zvonika mira, treba da prođete linijom ”razdvajanja“. Ta takozvana linija ”razdvajanja“ nalazi se na ulici Bulevar. Svakako grad koji treba posetiti. Ima mnogo toga što treba da se vidi. Vratićete se opet sigurani smo u ovaj prelepi grad.